Dalskog (Home)

Blandat

Fakta

Folk

Historia

Motor

Sök

 

Notiser från Dalskog 2002

Här finns notiser om vad som hänt i bygden. Mest är de hämtade från lokaltidningarna.
Gamla notiser hittar du via den här sidan.


Januari 2002

Försäljning i bygdegården
Centerkvinnorna i Dalskog har haft sin årliga försäljning i bygdegården i Källhult. Mycket folk kom och ropade in saker. Höll i klubban gjorde Verner Norrman Under kvällen såldes också lotter i form av åror. Kvällen inbringade allt som allt 14 300 kronor.
Källa: Melleruds Nyheter 02-01-09

Stuginbrott mitt på dagen
I närheten av Tegen stals mitt på fredagen 18 januari stals en byrå i en fritidsstuga. Också en tvättservis stals. En röd Volvo av äldre modell observerades på väg till stugan och körande därifrån med en byrå i bagageluckan.
Källa: ELA 02-01-22

Familj räddad av sexåring
Vid midnatt natten till 23 januari grät sexårige Eddie i sömnen för att han skadade foten. Föräldrarna vakande och pappa Jonas Andersson gick in till sonen och gick sedan förbi skorstenspipan. Där inne lät det som ett flygplan och det luktade rök. När Jonas märkte att det brann i en ventil i källaren jagade han ut fru Kristin och de två barnen och ringde samtidigt räddningstjänsten.
Jonas trodde huset skulle brinna ned för elden hade fått fäste under köksgolvet och i trappuppgången till andra våningen kom det rök och lågor. Men efter mindre än en kvart var brandmännen på plats och lyckades släcka elden. Dagen började det åter ryka och en brandvakt från räddningstjänsten bevakade därför huset över natten.
Orsaken till branden är enligt ELA oklar, det kan var fråga om soteld eller överhettning.
Familjen tackar sexårige Eddie för sin räddning och han har fått en väldigt stor godispåse som första belöning.
Jonas köpte den åttioåriga villan i centrala Dalskog av sina föräldrar under sommaren förra året men nu kan inte familjen bo i huset på uppskattningsvis tre månader. Tillfälligt boende har ordnats i närheten medan hantverkare reparerar brand- och vattenskadorna.
Källor: ELA 02-01-24, ELA 02-01-25

Bensintjuv tagen på bar gärning
En man från Åmål togs på bar gärning när han slangade bensin i Dalskog på morgonen lördag 26 januari. Mannen hade tillsammans med en kumpan observerats av en väktare då de körde vårdslöst i Bäckefors tidigt på morgonen. Väktaren såg att de två männen försvann in i en lägenhet och tillkallade polisen. Den ene mannen lyckades smita medan den andre flydde i bilen men upphanns i alltså i Dalskog där man får anta att han fått slut på bensinen.
Källa: ELA 02-01-29

Februari 2002-04-30

Centern centraliserar
I ett möte i Källhults bygdegård på söndagen 10 februari med Karl-Erik Jansson som värd beslöt centerns åtta avdelningar i Melleruds kommun att gå samman till en enda avdelning.
Källor: ELA 02-02-13, Melleruds Nyheter 02-02-13

Personalen på Björkebäck protesterar
Omoderna lokaler och eftersatt underhåll gör situationen på Björkebäck ohållbar menar personalen i en skrivelse till kommunen. Personalen kräver politikerna på besked om hemmet framtid. Läs mer.
Källor: ELA 02-02-21, ELA 02-02-22

Järboautomaterna i Källhult
Revygruppen Järboautomaterna fyllde bygdegården i Källhult till sista plats när de framförde en Dalskogsanpassad version av sin nyårsrevy på lördag 23 februari.
Arrangör var Musik- och Teatergruppen i Dalskog. Syfter med föreställningen var att väcka intresset för teater i bygden.
Källa: Melleruds Nyheter 02-03-06

Britt Bohlin toppar listan
Britt Bohlin, riksdagsledamot från Dalskog, toppar riksdagslistan på valsedlarna för socialdemokraterna i norra Älvsborg i hösten val. Detta ska vara första gången en kvinna återfinns högst upp på det här partidistriktets valsedel.
Källa: ELA 02-02-26

Mars 2002

Ledarutbildning för barnteater
Under den första helgen i mars arrangerades av Musik- och Teatergruppen i Dalskog en ledarutbildning med elva deltagare. Dramapedagogen Yvonne Jansson lärde ut hur man arbetar med barngrupper.
Källa: Melleruds Nyheter 02-03-06

Perme till landsbygdsriksdagen
Anders Perme från Dalskog är en av två representanter för norra Bohuslän och Dalsland vid landsbygdsriksdagen som 15:e mars inleds i Piteå.
Han kommer bland annat att följa ett seminarium om att bygga ut bredband via elnätet i Vattenfalls regi.
- I Dalskog jobbar ungdomar med att undersöka hur många som är intresserade av bredband, säger Anders Perme till ELA.
Representanterna från Bohus-Dal vill också trycka på om behovet att rusta upp vägarna liksom att de vill försöka ta reda på postens planer när det gäller lantbrevbärningen och övrig service. De ska också försöka protestera mot befarade indragningar av polisstationer i Dalsland och Bohuslän.
Källa: ELA 02-03-15

Fastevandring mellan kyrkorna
Söndagen 17 mars på eftermiddagen samlades ett 20-tal deltagare vis Gunnarsnäs kyrka för en fastevandring för Lutherhjälpen till Dalskogs kyrka.
Nedanför väg 166 hade Elsie och John Nilsson ordnat en brasa en liten bit från sin gård. Vandrarna tog där paus för grillad korv med bröd.
Vandringen gick till större delen på småvägar förbi Kabbo där mycket snö låg kvar i dikena. Sista biten från Kabbovägen fram till Dalskogs samhälle avverkade vandrarna på väg 166.
Prosten Tage Grimheden som var med och vandrade höll gudstjänsten i Dalskogs kyrka som följdes av ett välbesökt kyrkkaffe med gräddvåfflor i församlingshemmet. Diakonissan Margareta Larsson från Mellerud visade bilder och berättade om sitt besök i Uganda i januari.
Ansvarig för söndagsvandringen var Lisa Nicklasson och Bengt Kronstrand. Lisa hade i ryggsäcken en dunk vatten som biskopen Bengt Wadensjö välsignat före avmarschen från Klöveskogs kapell lördagen 9 mars. Marschen har gått från Klöveskogs kapell via Grindstads kyrka och Bolstads kyrka och söndagen 10 mars vidare till Erikstads kyrka. I varje kyrka ska en del av det välsignade vattnet hällas i dopfunten. Målsättningen med stafettvandringen är att försöka väcka uppmärksamhet för den situation som råder i den fattiga världen. Initiativtagare till vandringen är den nyinstallerade kyrkoherden i Bolstads pastorat Pär-Åke Henriksson och diakoniassistenten i Steneby Nils Gustafsson.
Lördag 23 mars fortsatte vandringen till Bäcke kyrka. Därefter ska vandringen gå vidare till Ödskölt och Steneby
Källor: ELA 02-02-28, Melleruds Nyheter 02-03-20, ELA 02-03-25

Sidan senast ändrad 1 maj 2002

 

Upp

 

© 1998-2001 Per-Olof Eliasson, poe@poe.se