Main menu:


 

Fakta om Dalskog

På gamla Dalskog Webb hittar du fakta om Dalskog. Det kan vara svårt att hitta, men rotar du runt kan du hitta en hel del.

Sök på sidan

Kategorier

oktober 2021
M T O T F L S
« mar    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Länklista

Årets lokala utvecklingsgrupp 2012

Dalskogs tennisklubb och byalag har utsetts till Årets lokala utvecklingsgrupp 2012 i hela Sverige.

Motiveringen lyder:”Dalskogs Tennisklubb och Byalag samlar bygden för inflyttning och utveckling. Föreningen skapar nya och moderna träffpunkter för de boende och för att locka barnfamiljer att flytta in. Ett ambitiöst och naturskönt aktivitetsområde byggs ut och ett framsynt samarbete med kyrkan ger en samlingslokal för alla.”

Det är riksorganisationen Hela Sverige ska levas utmärkelsekommitté som delat ut utmärkelsen. Vidare skriver
skriver Hela Sverige att många unga Dalskogsbor som varit ute och sett sig om i världen flyttar tillbaka till Dalskog för att bilda familj. Det vill byalaget ta tillvara och skapa trivsel så att folk vill bo kvar och hålla bygden levande.

Träffpunkter är betydelsefulla och här finns två stora satsningar. Dalskog har som många andra drabbats av pastoratssammanslagningar och församlingshuset stod mer eller mindre tomt. Byalaget kontaktade kyrkan och efter en del förhandlingar fick byalaget huset i gåva. Här planeras nu för många aktiviteter.

Inom ett år får byn ytterligare en fin träffpunkt. Byn disponerar en stor gräsyta där det tidigare var lekplats och en fotbollsplan. Nu finns framskridna planer på en aktivitetsplats med ny fin lekplats, fotbollsplan och en asfaltsyta för parkeringsplatser. Löp- och promenadrundor ska mätas upp och pricken över i:et blir det nya utomhusgymmet. Kommunen och Dalslands sparbank ställer upp, men byborna räknar med att göra mycket ideellt arbete.

Dalskogsdagen drar folk. I år kom 2 500 besökare för att titta på underhållning, äta och göra olika aktiviteter, varav många riktade sig mot barnen.
– Alla medverkande har ställt upp gratis, säger Linda Hamrin stolt. Hon är ordförande i Dalskogs Tennisklubb och Byalag.

Läs mer på http://www.helasverige.se/kansli/nyheter/visa-nyhet/blog/1/3767/2/