Main menu:


 

Fakta om Dalskog

På gamla Dalskog Webb hittar du fakta om Dalskog. Det kan vara svårt att hitta, men rotar du runt kan du hitta en hel del.

Sök på sidan

Kategorier

juli 2020
M T O T F L S
« mar    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Länklista

Vinter i Motorcity Dalskog

Sparkar på väg

Är det sparkföre så är det!

På lördagen 19 februari var det ett strålande väder i Dalskog. Vi, pappa Olle, Carina och jag, sparkade ner till Kabbosjön och hade med ved och tände en eld i grillkåtan vid badplatsen vid Socka.
Det var tio grader kallt, solsken och vindstilla. Det var knappast några spår i snön på isen när vi kom ner. Inte mycket folk ute, vi hade sällskap med Sten-Åke och Margaretha ner till sjön och så skymtade vi några människor ute på isen nere vid sundet mellan Rörnäsön och Kabboudden.
Annars var alla vi såg motorburna, motorintresset i Dalskog är uppenbarligen fortfarande på topp.
Ute på sjön rörde det sig en snöskoter och en fyrhjuling och sladdade runt. Sedan kom en kille i bil och undrade hur tjock isen var. För säkerhets skull tog han isborren och kollade innan han tog bilen ut och sladdade runt på isen. Sedan körde han upp på stranden innan han vände och ut på isen igen och försvann bort mot Källsvikenhållet, han kom inte tillbaka medan vi var kvar.
Sedan vrålade snöskotern från isen upp på vägen, det verkade sitta en högpotent mc-motor i den.
Skidspår vid Korsgården

På söndag förmiddag åkte vi skidor på Korsgårdsgärdena. Härligt.


Nu hade vi fikat färdigt och det började kännas kallt, den lilla elden värmde inte så mycket så vi började dra oss hemåt.
Då mötte vi två killar utrustade med rep och snowboards som tänkte surfa bakom fyrhjulingen på sjön.
Men då hade vi börjat frysa och gick hemåt så tyvärr fick jag aldrig se hur det gick…
Dagen efter var det pimpling för sportlovslediga barn. Vi kom ner till sjön efteråt. Det syntes på spåren i snön att det varit mycket folk och det stod kvar ett par bilar på isen.
Utsikt från grillkåtan vid Socka över Kabbosjön

Improviserat fikabord i Grillkåtan. Två a-traktorer, ombyggda 740 tror jag, kom ned till sjön. Den ena a-traktorn stod stilla medan den andra sladdade runt på isen och ungdomarna turades om att åka med. Den a-traktorn syns som en prick långt borta.